0
Oferte
+373 22 471 064 +373 671 81 004 Lu-Vi 08:30 - 17:30 Sb 09:00 - 13:00

Întrebări Frecvente

Planificare și construcție piscină
Tratamentul apei din piscină
Sistem de filtare
Garanții
Timp și cost

Piscina trebuie să rămână cu apă și iarna?

Corecta conservare a unei piscine pe timp de iarnă este cheia către o viață de lungă durată a piscinei și a sistemelor acesteia.

Orice piscină prefabricată sau beton trebuie să fie conservată cu apa pe timp de iarnă, cu excepția cazurilor în care piscina nu este prevazută să fie lasată pe timp de iarnă afară, sau producătorul nu menționează altfel.

Pentru sfaturi cum să conservezi corect o piscină pe iarnă vezi SFATURI PENTRU O CONSERVARE CORECTĂ A PISCINEI PE IARNĂ.

Compania Opal-Succes construiește piscine la cheie?

Opal-Succes construiește piscine la cheie, atât private cât și publice, de orice dimensiune și în orice parte a Republicii Moldova. Dar noi construim nu numai piscine, pentru piscinele acoperite noi efectuăm și construcția rețeleor inginerești la cheie: încălzire, ventilare și condiționare, sisteme de eficiență energetică.

Mai multe detalii despre domeniile noastre de activitate le puteți afla pe www.opalsucces.md

 

Care sunt cele mai populare accesorii pentru piscine?

Din experienta noastra cele mai populare accesorii pentru piscine sunt: inotul contracurent, cascada, zona de hidromasaj, robotul pentru piscina. Cu mai multe optiuni puteti face cunostinata aici.

Cu ce acopăr piscina pe perioada de iarnă?

Pentru perioada de iarnă vă propunem acoperiri de siguranță (prelate de iarnă) manuale sau automate și acoperiri telescopice. Ambele tipuri vă vor proteja de căderea accidentală a copiilor sau animalelor în apă și vor fi perfecte pentru a proteja piscina atât pe durata sezonului rece cât și cald.

Este necesar un sistem de ventilare în încăperea piscinei?

Fără un sistem de ventilare într-o încăpere cu piscină ve-ți întâlni următoarele probleme:

  • Umiditate sporită
  • Condensat pe pereți și geamuri
  • Formare de mucegai

De aceea este obligatoriu de a dimensiona corect un sistem de ventilare, condiționare și uscare a aerului în încăperea cu piscina.

Opal-Succes vă propune cele mai eficiente și moderne tehnologii pentru ventilarea, condiționare și uscarea aerului în încaperea cu piscina și efectuează lucrări de proiectare și instalare a acestora.

Ce temperatură trebuie să aibă apa din piscină?

Depinde de destinația pisicnei. Dacă e o piscină privată, atunci confortabilă este temperatura de 24-28º C. Vedeți mai jos temperatura recomandată în piscine:

  • Piscina sportivă - 22ºС;
  • Piscina pentru antrenament înot  - 23-26ºС;
  • Piscina în scopuri curative – mai mult de 26ºС (cel mai bine 28ºС);
  • Piscina privată acoperită - 24-28ºС;
  • Piscina privată exterioară - 21-25ºС;
  • Piscina pentru copii - 28-30ºС;

Cum încălzesc apa din piscină?

Pentru a încălzi apa din piscină aveți nevoie de o sursă de caldură. Aici aveți opțiunea de a alege între energie electrică: înlcălzitor electric; gaz natural: cazan pe gaz; biomasă: cazan pe biomasă; aer+energie electrică: pompa de caldură; soare: colectoare solare.

Desigur sistemele care vor folosi energia soarelui sau caldura din aer se numără în rândul celor mai costisitoare din punct de vedere a investiției inițiale, dar foarte econome în consum de enerige electrică și foatre efiente în incălzirea apei.

Cele ce folosesc energia electrică și gazul natural: sunt relativ ieftine în investiția inițială, însă au costuri ridicate la nivel de consum – gaz natural și energie electrică.

Mai multe detalii referitoare la încălzirea piscinei vedeți aici.

Ce fel de material de finisare pentru piscine propuneți?

Pentru piscinele din beton avem în vânzare și efectuăm lucrări de placare a piscinelor cu mozaic de sticlă sau ceramică și liner PVC.

Ce adâncime trebuie să aibă o piscină?

Adâncimea piscinei depinde de scopul pentru care o construiți. Dacă e o piscină privată, pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră, adâncimea ideală este de 1.4 – 1,6 m. Dacă vă doriți să plonjați în piscină ați putea prevedea o adâncime de 2m în un capăt al acesteia. 

Însă dacă ne referim la piscinele publice, iarăși depinde de destinația acesteia: dacă e o piscină pentru copii mici atunci vom avea 0.4 – 0.5m, dacă e o piscină de recreere atunci ne situăm la 1.4m.

Cum să-mi aleg o piscină?

Pentru un răspuns mai detailat puteți consulta ghidul nostru pentru alegerea unei piscine. Dar dacă e să vorbim pe scurt, trebuie să vedeți mai întâi de ce spațiu dispuneți, vă doriți o piscină de sezon sau una capitală și în final ce buget doriți să alocați la construcția piscinei.

Și desigur ăn final să venți până la noi, pentru a alege cea mai potrivită piscină pentru Dumneavoastră.

Ce fel de piscine propuneți?

Opal-Succes vă propune piscine prefabricate cu carcasă metalică Azuro și Ibiza, piscine prefabricate din fibră de sticlă Skymirror, și piscine din beton cu finisare în mozaic sau liner PVC.

Ce dimensiuni sunt cele mai optime pentru o piscină privată?

Nu există un standard pentru pisicnele private, totul depinde de gusturile personale, spațiul disponibil și investiția dispuși să o faceți în piscină. Dar în rândul celor mai preferate dimensiuni sunt de la 6 la 8 metri lungime pe 3-4 metri lățime, cu o adâncime medie ce variază între 1.5 -1.7 m.

Cât de des trebuie schimbată apa în piscină?

Dacă o piscină e întreținută corect apa o ve-ți schimba o dată pe sezon, iar dacă o piscină e la interior atunci în general odată la câțiva ani ve-ți schimba complet apa din ea.

Cel mai important este să adăugați mereu apă proaspătă în piscină, în medie câte 50l apă pentru fiecare om care s-a scăldat în piscină. Aceasta este o regulă de urmat mai ales pentru piscinele publice.

Însă discursul este diferit pentru piscinele publice, care în dependență de tipul de piscina, vor schimba complet apa în mod obligatoriu cel puțin o dată în an.

Ce este un robot de curățare?

Robotul pentru piscină este un aspirator automat care curăță pardoseaua și pereții piscinei în mod autonom, adică fără implicarea omului.

Roboții de deosebesc prin: suprafața pentru care sunt destinați, opțiune de a curăța doar poadeau, sau podea și pereții, gradul de automatizare (posibilitatea de a fi programat pentru mai multe regime de curățare, prezența  telecomandei) și suprafețele pe care să le curățe ( mozaic, liner PVC).

Am alergie la clor. Ce sisteme alternative de dezinfecție fără clor propuneți?

Dacă sunteți alergic la clor primul preparat la care trebuie să treceți este oxigenul activ. Acesta este un preparat pe bază de peroxid de hidrogen și se vinde în formă solidă (Oxitab20) și lichidă (Diaquox 50). Este o soluție ieftină și eficientă în comparație cu celelalte medote. Puteți integra această metodă cu o lampă UV.

O altă metodă este ozonarea sau dezinfecția pe bază de ioni de argint.

Cât mă costă întreținerea ulterioară a piscinei?

Cheltuielile ulterioare ce vor ține de întreținerea piscinei vor fi: apă, energie electrică, produse chimice.

Toți acești parametri depind de caracteristicile piscinei dvs: dimensiuni, volum, sistem de filtrare, iluminare, acoperire, temperatura apei, număr de oameni care se scaldă, alte opțiuni prezente în piscină.

Cum strâng murdaria de pe pardoseaua piscinei?

Pentru acesta noi vă propunem următoarele opțiuni:

Aspiratorul manual, aspiratorul hidraulic și robotul pentru piscină.

Folosirea primelor două variante presupune să aveți un sistem de filtrare, celălalt însă funcționează de sinestătător.

Dacă am sistem de filtrare voi avea nevoie să folosesc chimie?

Filtrarea vă va asigura doar curățarea mecanică a apei, adică în filtru se opresc suspensiile solide din apă. Însăși filtrul nu are nici un efect asupra microorganizmelor și bacteriilor din apă. Înmulțirea acestora poate fi inhibată sau distrusă doar prin folosirea unui dezinfectant, adică a unui preparat chimic.

De aceea pentru o apă curată aveți nevoie atât de un filtru cât și de un dezinfectant chimic.

Care e cea mai recomandată metodă de dezinfecție a apei din piscină?

Pot să vă spun că cea mai răspândită metodă este cea de dezinfecție a apei cu produse pe bază de clor. Însă în rândul piscinelor private e mai mult vorba de preferință, întru cât puteți alege între clor, care e cel mai ieftin și eficinet, sau o metodă alternativă clorului, care necesita o investiție inițială mai mare și au un cost de întreținere mai ridicat. Printre acestea se numără: ozonarea, lampa UV, oxigenul activ, bromul, ionizarea, ultrafiltrarea etc.

În ceea ce privește piscinele publice unica metodă recomandată este dezinfecția cu clor. Iar deja pentru a reduce nivelul clorulu până la limita de jos permisă, puteți să integrați sistemul pe bază de clor cu sisteme alternative precum: ultrafiltrarea, lampa UV.

Cum dezinfectez apa din piscină?

Pentru a menține apa curată în piscină este nevoie nu doar de o curățare mecanică prin intermediul filtrului dar și de o curățare chimică sau dezinfecție.

Pentru a dezinfecta apa din piscină de obicei aveți nevoie de următoarele produse: reglator de nivel pH, dezinfectant pe bază de clor sau fară clor, soluție antialge, floculant.

Cu aceste 4 categorii de produse plus un sistem de filtrare corect dimensionat ve-ți avea garantat o apă cristalină în piscina dvs.

Ce este o piscină cu luciu de apă?

Într-o piscină cu luciu de apă, apa se scurge peste marginea piscinei nimerind în canalul perimetral, construit pe perimetrul piscinei, din acest canal perimetral apa nimerește într-un vas de acumulare iar din acesta apa nimerește în filtru, apoi apa este remisă în piscină prin intermediul unor duze situate pe pardoseaua piscinei.

Astfel are loc o recirculare a apei din piscină de jos în sus, asigurând cea mai eficientă metodă de recirculare a apei.

Este recomandată pentru piscinele publice și/sau piscinele private cu volum al apei mai mare de 100m3 apă.

Ce este o piscină cu skimmer?

Într-o piscină cu skimmer apa nimerește în filtru prin intermediul unui orificiu situat în peretele piscinei numit skimmer și este întoarsă în piscină prin intermediul duzelor situate pe peretele opus peretelui cu skimmer.

În aceste piscine nivelul apei este cu 5 – 10 cm mai jos decât marginea piscinei.

Este recomandată pentru piscinele private cu volum până la 100m3 apă.

Cum sa aleg un filtru pentru piscină?

La alegerea unui filtru pentru piscină unul din parametrii care trebuie luați în calcul este volumul apei din piscină, asta în ceea ce privește piscinele private. De obicei pentru piscinele private țineti cont ca volumul total al apei trebuie să fie filtrat timp de 3-4 ore.

În ceea ce privește piscinele publice dimensionarea sitemului de filtarre este stipulată în normativele de contrucție a piscinelor publice și depind atât de volumul apei cât și de viteza de filtrare și încărcătura maximă a piscinei.

Pentru o dimensionare corectă a sistemului de filtrare contactați-ne și inginerii noștri vă vor ajuta să făceti o alegere corectă.

Ce este un sistem de filtrare și recirculare a apei?

Sistemul de filtrare și recirculare a apei reprezintă totalitatea de fittinguri, tevi PVC împreună cu sitemul de filtrare, unite între ele pentru a asigura un circuit închis al apei din piscină în vederea curățirii acesteia de suspensiile solide din apă și diluirea produselor chimice în tot volumul apei din piscină.

Etapele fundamentale a unei recirculări și purificări corecte a apei din piscină sunt: recuperarea apei din piscină (prin skimmer sau canal perimetral), fitrarea, dezinfectarea cu produse chimice și remiterea apei filtrare în piscină prin intermediul duzelor de retur.

Ce garanții oferă compania Opal-Succes?

Cei de peste 16 ani de experiență în domeniul construcțiilor de piscine, utilizarea materialelor de calitate înaltă în construcția piscinelor ne permit să oferim garanții de lungă durată pentru piscinele îndeplinite la cheie de noi.

Compania Opal-Succes oferă 10 ani garanție la finisarea piscinei în mozaic de sticlă sau ceramică, 3 ani garanție la Sistema de recirculare a piscinei, 2 ani componentelor electrice (faruri led, pompe, panouri de comandă).

În ceea ce privește piscinele de fibră de sticlă se oferă 15 ani de zile garanție la integritatea căzii și 2 ani de zile garanție la stratul de gel coat.

Compania Opal-Succes construiește piscine publice la cheie?

Compania Opal-Succes se specializează în furnizarea și instalarea sistemelor de filtrare și recirculare a apei, sistemelor de control și dezinfecție a piscinei, lucrări de finisare a piscinei, lucrri de ventilare și condiționare a aerului din încăperea piscinei, dar nu îndeplinește alte tipuri de lucrări precum: apeduct și canalizare, electricitate, lucrări de finisare a încăperilor circumstante piscinei și amenajarea teritoriul în jurul piscinei. Deasemenea nu se ocupă de gestiunea ulterioară a piscinei. În ceea ce privește amenajarea celorlalte spații necesare  ( hall, recepție, vestiar, duș, viceu, etc) sunt alte firme specializate care se ocupă de realizarea acestor lucrări la un nivel de înaltă calitate.

Care sunt costurile de întreținere a unei piscine publice?

Acestea depind de mai multe variabile: costuri aferente achitării salariilor angajaților complexului de piscină; costuri aferente consumului de electricitate, apă, încălzire, produse chimice, de calitatea si eficiența sistemeleor instalate, cheltuieli de marketing, cheltuieli de deservire tehnică, etc.

Care este timpul de realizare a unui complex sportiv cu piscină?

Dacă este să vorbim de constructivul total, înafară de piscina și sitemele aferente ei, se estimează o durată de construcție de circa un an.

Cât costă o piscină publică?

Înafară de dimensiunile piscinei, prețul mai depinde și de sistemul de filtrare dimensionat în dependență de volumul apei; de prezența coridorului tehnic în jurul piscinei (dacă este prevăzută construcția unui coridor tehnic în jurul piscinei, pentru a avea acces la toate căile de comunicare și însăși cada piscinei, acesta va comporta cu sine mărirea prețului); de amplasarea camerei tehnice (sistemul de filtrare și dezinfectare a piscinelor publice au dimensiuni destul de mari și necesită spații mari, iar dacă camera tehnică va fi mai departe se pot mări și costurile acestora); de materialele de finisare și accesoriile piscinei: o piscină de 25m poate fi finisată cu diferite materiale și completată cu diferite accesorii tipice pentru piscinele sportive (blocuri de start, coarde plutitoare, etc).

Pentru a avea o ofertă de preț contactați-ne.

Cât costă o piscină?

Costurile depind de o serie de elemente care combiante între ele vor influența asupra prețului final al piscinei: dimensiuni, formă, sistem de filtrare și recirculare a apei, material de finisare, accesorii și altele, la care trebuie adăugate și costurile lucrărilor de terasament și executarea căzii din beton armat (în cazul unei piscine de beton).

Contactați-ne pentru a clarifica elementele specificate mai sus și a obține un preț estimativ.

Care sunt diferențele dintre o piscină publică și una privată?

O piscină privată este o piscină construită pentru uz privat – familie și apropiații acesteia.

O piscina publică este construită în scopuri de afaceri pentru utilizarea acesteia de un diferit număr de vizitatori, iar drept răsplată pentru utilizarea piscinei de către terți ve-ți primi plată. De exemplu piscine pentru hotel, baze de odihnă, pentru înot, pentru recreere, piscine pentru procedure medicale, etc.

Putem cumpăra/construi o piscină în credit?

Puteți, numai că creditul va trebui să-l luați de la bancă și să-l achitați înapoi băncii. Noi însă nu oferim servicii de creditare, sau achitare în rate a piscinei după construcția acesteia.

În cât timp se construiește o piscină?

Aceasta depinde de tipul de piscină.

O piscină cu carcasă de metal supraterană se montează și e gata de utilizare în 1 – 2 zile.

O piscină prefabricată din fibră de sticlă, după ce vine piscina în țară, se montează și este gata de utilizare timp de 5-7 zile.

O piscină din beton, în dependență de dimensiuni poate fi construită în cel puțin 30 – 40 de zile.