0
Oferte
+373 22 471 064 +373 671 81 004 Lu-Vi 09:00 - 17:00
Sb,Du - Închis

Cum alegeți tipul potrivit de piscină?

  Cel mai mare ștrand din lume - stațiunea San Alfonso del Mar din Chile. Acesta are un kilometru lungime, iar adâncimea maximă este de 3,5 metri. Ștrandul se află la doar 200 de metri de Oceanul Pacific, ale cărui ape sunt pompate în bazin după procesul de filtrare. Temperatura apei din bazin este menținută constant la 26 °C, în timp ce apa oceanului este destul de rece.

Alegerea piscinei este o sarcină dificilă. Să o lăsați în grija antreprenorului – nu este cea mai bună soluție. Dacă acesta vă recomandă o piscină care nu este tocmai potrivită pentru dumneavoastră, dar care i-ar aduce lui profituri mari?

Vă vom prezenta mai multe tipuri de piscine, relevând atât avantajele, cât și dezavantajele acestora. Veți primi informații utile care vă vor ajuta la alegerea corectă a piscinei, dar și la alegerea antreprenorului potrivit.

Tipul piscinei Termenul de exploatare Forma Material de finisare Timpul de construcție Prețul
Beton Până la 50 de ani Orice formă De orice tip 2-3 luni *****
Din fibră de sticlă Până la 15 ani Limitată de oferta pieței Nu este necesară 1 săptămână ****
Panouri din oțel Până la 30 de ani Limitată de posibilitatea realizării construcției Liner PVC 2-3 săptămâni ****
Structură metalică Până la 7 ani Rotundă sau ovală Liner PVC 3-5 zile **

Piscinele din beton

Piscina din beton este cel mai popular tip de bazin. Aceasta are un termen lung de exploatare, însă construcția ei este costisitoare. 

Este foarte important să alegeți corect compania care se va ocupa de construcția piscinei din beton. Alegeți o companie specializată în construcția piscinelor, care cunoaște despre eventualele "surprize” neplăcute ce pot să apară.

Ce trebuie să cunoașteți despre piscinele din beton?

Sunt durabile. Dacă materialele vor fi selectate corect și construcția piscinei va fi executată calitativ, durata de viață a piscinei din beton poate ajunge până la 50 de ani. Totuși, este foarte important ca piscine sa fie corect îngrijită - să fie curățață în mod regulat și pregătită din timp pentru sezonul de iarnă.

Pot avea orice formă. Piscina din beton poate avea orice formă dorită, deoarece este creată în baza unui proiect individual. Este exact acea situație când fantezia designer-ului poate fi limitată doar de spațiul rezervat pentru piscină și de dorințele dumneavoastră. 

Se pot folosi diverse materiale de finisare. Pentru finisajul piscinei se poate opta pentru teracotă, mozaic sau liner PVC. Dacă sunteți adeptul unui stil laconic, puteți opta pentru liner. Dacă doriți totuși ca piscină să nu fie un simplu loc pentru înot, ci și un punct de atracție al curții, atunci alegeți mozaicul, creând din aceasta o adevărată opera de artă.

Necesită selectarea cu grijă a materialelor. Piscinele din beton sunt populare pentru durabilitatea lor. Însă, trebuie de avut în vedere că aceste piscine vor servi mult timp doar cu condiția că materialele utilizate au fost riguros selectate. De exemplu, este foarte important ca la aplicarea mozaicului să se folosească adeziv și chit de calitate înaltă. Numai în acest caz finisarea în mozaic poate dura cel puțin 10 ani și nu va începe să cadă după 2 ani de exploatare.

Realizarea lor este costisitoare. Pentru a construi o piscină din beton, este necesar ca proiectul să fie pregătit cu maximă exactitate, ținându-se cont de caracteristicile solului și ale terenului. La fel de important este respectarea cu strictețe a proiectului și folosirea materialelor speciale. Iată de ce construcția bazinelor din beton este un proces costisitor și de lungă durată.

Ce trebuie făcut pentru construcția unei piscine din beton?

Să alegeți antreprenorului potrivit. La prima vedere nu este nimic complicat în a săpa o groapă de fundație și a turna betonul. Însă acest lucru nu este suficient! Este necesar să se studieze toate particularitățile locului și, dacă necesar, să fie realizat un sistem de drenaj, hidroizolația exterioară și termoizolarea cuvei bazinului. De aceea alegeți o companie specializată în construcția de piscine care să vă prezinte în detaliu toate aceste aspecte.

Nu economisiți pe materiale. De regulă, o atenție sporită se acordă felului în care arată finisajele. Însă, este foarte important să se țină cont de calitatea materialelor. De exemplu, în cazul unor probleme de hidroizolație, va fi necesară o reparație capitală a bazinului. Sau, în cazul folosirii unui adeziv mai ieftin, nimeni nu vă poate garanta că mozaicul nu va începe să cadă după 2-3 ani, iar după 5 va trebui refăcut în întregime. Da, adezivul de înaltă calitate este mai scump, dar puteți obține o garanție de 10 ani pentru finisajul bazinului cu mozaic.

Piscinele din poliester

Piscinele din poliester sunt construcții monobloc fabricate din rășini armate cu fibră de sticlă specială, care se instalează în groapa deja pregătită.

Alegerea formei și mărimii unei piscine compozite este limitată de oferta pieței. Nu veți putea comanda o piscină după un proiect individual, dar puteți alege doar una din formele și mărimile propuse de producător și potrivite pentru dumneavoastră.

Ce trebuie să cunoașteți despre piscinele din poliester?

Se montează repede. Deoarece corpul piscinele compozite este un tot întreg, procesul de montare durează doar 1 săptămână. După excavarea gropii de fundație și turnarea stratului de pietriș, se montează cuva bazinului și se conectează echipamentul, se umple cu pietriș spațiul din jurul piscinei și abia după aceasta, piscina este gata pentru utilizare.

Nu au nevoie de finisaj. Corpul piscinelor din poliester nu necesită a fi placate, ele sunt gata de utilizare. Dumneavoastră nu va trebui să alegeți materialul pentru finisare și să vă faceți griji refritor la calitatea placării.

Sunt rezistente. Piscina compozită este o unitate masivă, din material special, care este armată cu fibră de sticlă. Datorită acestui fapt, piscinele compozite sunt foarte durabile și rezistente la îngheț. Unii producători oferă 15 ani garanție, dar dacă sunt îngrijite corect, acestea pot servi cu mult peste acest termen.

Sunt practice. Piscinele din fibră de sticlă nu sunt sudate și au cuva foarte netedă, astfel încât murdăria nu se acumulează în locurile de joncțiune și sunt foarte ușor de îngrijit. Mai mult, piscinele compozite sunt acoperite cu un dublu strat de gel coat, foarte neted care nu alterează balanța chimică a apei și se curăță foarte ușor. Cu toate că murdăria nu se depune pe pereții netezi, totuși ar trebui să ștergeți în scop profilactic pereții și fundul bazinului.

Transportarea lor este costisitoare. Transportarea este una dintre cele mai costisitoare operațiuni în cazul instalării unei piscine din fibră de sticlă. De aceea, când veți face calculele, nu uitați să includeți și livrarea bazinului până la locul de montare.

Ce trebuie făcut ca piscina compozită să servească timp îndelungat?

Să alegeți locul potrivit. Piscinele compozite trebuie instalate într-un loc cu solul stabil. În caz contrar, în structura acesteia pot apărea fisuri, care sunt greu de eliminat. Înainte de a decide să instalați o piscină din fibră de sticlă, consultați-vă, în mod obligatoriu, cu un specialist, care vă va explica toate aceste nuanțe.

Să o îngrijiți corect. Piscina din fibră de sticlă poate fi îngrijită de sine stătător. Cuva bazinului trebuie spălată periodic, fără utilizarea substanțelor abrazive, care pot zgârâia stratul extern. De asemenea, este important să pregătiți corect piscina pentru perioada rece, totuși ar fi indicat să invitați un specialist în acest scop.

Piscine din panouri modulare de oțel

Bazinele din oțel reprezintă combinația ideală dintre durabilitate și viteza de construcție. Durata de viață a acestor bazine este de câteva decenii, iar construcția, chiar și a celui mai mare bazin din oțel, poate dura doar câteva luni.

Ce trebuie să cunoașteți despre piscinele din oțel?

Sunt relativ ușoare. Datorită faptului că sunt relativ ușoare și se asamblează din panouri modulare, piscinele din oțel pot fi instalate la orice nivel al clădirii. Panourile sunt pur și simplu ridicate la etaj și asamblate pe loc într-o structură finită. 

Sunt potrivite pentru zonele seismice. Structura panourilor din oțel este foarte trainică, dar și flexibilă în același timp. Suprafața instabilă și cutremurele mici nu afectează în niciun fel integritatea structurii, deoarece panourile sunt strâns unite între ele, împiedicând astfel formarea fisurilor.

Ele pot fi acoperite numai cu folie din PVC. Pentru placarea bazinele din panouri de oțel nu pot fi folosite teracota sau mozaicul. Aceste piscine sunt acoperite doar cu folie din PVC.

Pot avea diferite forme. Inițial, bazinele din panouri de oțel aveau formă dreptunghiulară. Însă, materialele și tehnologiile moderne permit crearea bazinelor din oțel de diferite forme. Și totuși, nu orice design poate fi realizat.

Sunt durabile.  De regulă, garanția oferită pentru piscinele din oțel este de 30 de ani. În pofida faptului că bazinul este construit din panouri separate, construcția finită este solidă și cu greu poate fi deteriorată. Periodic, va fi necesar să schimbați folia de PVC, însă structura de oțel vă va servi o lungă perioadă de timp.

Ce trebuie făcut pentru construcția piscinei din oțel?

Alegeți cu grijă compania de construcții. Contactați compania și studiați cu atenție toate punctele de conectare și locurile de fixare a buloanelor, astfel ca în procesul de exploatare să nu aveți cu ele anumite probleme. Aflați toate detaliile despre etapele de pregătire și  construcția în sine a bazinului. La etapa de proiectare a bazinului din oțel ar putea să existe anumite inexactități, însă construcția finală trebuie să fie sigură.

Nu economisiți pe echipament. Cu toate avantajele sale, nu trebuie de uitat că oțelul totuși este un metal expus coroziunii. În procesul de îngrijire a unei astfel de piscine, aveți grijă să nu depășiti concentrația permisă de clor. Acest lucru poate duce la coroziunea metalului. Iată de ce ar fi bine să instalați un echipament de verificare a nivelului de pH și dezinfectant din apă sau a dozatoarelor automate pentru produsele chimice.

Bazine cu carcasă metalică

Bazinele cu carcasă metalică sunt cea mai ieftină variantă de bazine adâncite, însă nu și durabilă. Este opțiunea perfectă pentru o piscină de curte. Durata de viață, cu condiția unei îngrijiri adecvate, este de până la 7 ani.

Ce trebuie să cunoașteți despre piscinele cu carcasă metalică?

Sunt ieftine. Prețul este principalul avantaj al acestor bazine. Acesta este cu mult mai mic decât prețul oricărui alt bazin îngropat.

Au o durată de viață scurtă. Din cauza construcției și a materialului din care sunt confecționate, bazinele cu structură metalică au o durată de viață mult mai scurtă decât a altor tipuri de bazine. De obicei, se oferă o garanție de 5 ani, dar cu o îngrijire corectă acestea pot servi până la 7 ani.

Sunt ușor de montat. Instalarea unui bazin cu structură metalică se poate realiza în câteva zile. Pentru acest lucru, trebuie doar să pregătiți locul. Uneori acestea sunt instalate direct în săpătură, totuși noi vă recomandăm să turnați o temelie din beton.

Ele întotdeauna au formă rotundă sau ovală. Deoarece pereți bazinului cu structură metalică sunt din PVC, acestea nu pot avea colțuri, toate zonele de contact și curbele sunt rotunjite.

Ce trebuie făcut pentru instalarea piscinei cu structură metalică?

Să luați o decizie fermă. Trebuie să fiți sigur că piscina cu structură metalică este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră și abia după aceasta să începeți construcția. Construcția unei piscinei, indiferent de tipul acesteia, implică anumite costuri. Prin urmare, trebuie să cântăriți bine dacă sunteți gata să construiți piscina doar pentru 5-7 ani sau să alegeți totuși ceva mai durabil.

Să alegeți un producător bun. Piscinele cu structură metalică au o durată de viață relativ scurtă. Pentru ca aceasta să vă servească, cel puțin 5 ani, alegeți un producător de încredere, care are experiență bogată în producerea piscinelor de acest tip. În caz contrar, vă veți bucura de aceasta doar 2-3 ani, după care va trebui să construiți alta. Și nu uitați să cereți garanție!

Acum dumneavoastră cunoașteți mai multe despre bazinele excavate. Această informație vă va ajuta să faceți alegerea corectă. Nu există o soluție ideală pentru toți. Fiecare persoană are anumite cerințe și preferințe, de aceea este important să cunoașteți cât mai multe despre diferite tipuri de piscine și să faceți alegerea corectă.


« Înapoi la listă